TRE®

Tension, Stress & Trauma Release Exercises

Mitä on TRE?

TRE-stressinpurkuliikkeet eli TRE® (Tension, Stress & Trauma Release Exercises) käynnistävät kehon luonnollisen ja nopeasti vaikuttavan palautumismekanismin, jonka avulla voidaan purkaa kehon jännitystiloja. TRE-liikkeillä saadaan kehossa aikaan tärinä tai värinä, jonka avulla autonominen hermosto purkaa lihasten jännityksiä ja hermoston ylivireyttä. Tärinä koetaan yleensä miellyttäväksi ja rentouttavaksi. TRE menetelmää käytetään mm. rentoutumiseen, stressin purkamiseen ja urheilusuorituksesta palautumiseen.

TRE menetelmän on kehittänyt yhdysvaltalainen stressin- ja traumahoidon asiantuntija, tohtori David Berceli noin kolmekymmentä vuotta sitten. TRE menetelmää opetetaan tällä hetkellä 64 eri maassa.


Mitä TRE-harjoituksessa tapahtuu?

TRE harjoituksessa tehdään aluksi helppo liikesarja, mikä saa aikaan kehossa tärinää / värinää. Harjoituksen alussa ollaan seisoma-asennossa ja lopuksi asettaudutaan makuulle.  Harjoitus tehdään rauhassa ja sen jälkeen käydään purkukeskustelu kokemuksesta yhdessä. Ryhmässä kuulet lisää TRE:stä ja saat ohjeet omaharjoittelua varten. TRE menetelmän perusteet on hyvä opetella joko ryhmä- tai yksilöohjauksessa ja sen jälkeen sitä voi harjoittaa itsekseen ja ryhmässä.


Kenelle TRE sopii?

Kurssi soveltuu perusterveille, liikkujille, urheilijoille ja omasta hyvinvoinnistaan kiinnostuneille, jotka haluavat löytää menetelmän fyysisen jännityksen tai henkisen stressin purkamiseen. TRE sopii hyvin myös ammattiryhmille, joiden työ on henkisesti ja fyysisesti kuormittavaa. TRE:tä ei kuitenkaan suositella, jos olet raskaana, sinulla on epilepsia, sydänsairaus tai vakava mielenterveydellinen sairaus tai olet toipumassa leikkauksesta. Epäselvässä tapauksessa, kysy ohjaajalta lisätietoa.

Tietoa TRE:stä

https://www.trefinland.fi/
David Berceli, www.traumaprevention.com
https://www.facebook.com/groups/TREfinland/

Anne Ollgren  |  2022  |  Kuvat Katri Paananen
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi!